Як повідомляє "Апостроф", тарифи на електроенергію в Україні можуть підвищитися вже в червні. Чинний тариф у 2,64 гривні за кіловат-годину потенційно може зрости до 3,5 гривні за кіловат-годину. Це підвищення також може призвести до підвищення тарифів на утримання багатоквартирних будинків.

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, пояснив, що витрати на електроенергію для приміщень загального користування, таких як освітлення, ліфти та насоси, ймовірно, зростуть на 10% через підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

Подорожчання комуналки, фото: youtube.com

"У них закладено вартість електроенергії для побутових споживачів, яка використовується для освітлення місць загального користування, для ліфтів, на насоси. Тобто автоматично зросте цей тариф приблизно на 10%", - пояснив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Проте малоймовірно, що ціни на газ та холодну воду зростуть найближчим часом, незважаючи на зроблені розрахунки. Рішення про підвищення цін на холодну воду відкладено на невизначений термін, а ціни на газ, як очікується, залишаться стабільними ще щонайменше рік.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Усього 5 категорій: хто з українських пенсіонерів може отримати 100% знижку на оплату комуналки

Не розкидайтеся грошима: хто з українців може платити за комуналку лише 25%

Українцям перерахували платіжки за газ: скільки тепер потрібно викласти гроші за комуналку