Всім відомо, що яйця входять до числа найпопулярніших продуктів харчування, проте забезпечення їхньої свіжості та якості має вирішальне значення. У зв'язку із цим експерти назвали кілька простих, але ефективних способів перевірки.
Тест на плавучість: зануріть у воду.
Свіжі яйця тонуть і лежать на дні, а старіші можуть стояти вертикально або плавати через повітряні кишені. Дно вказує на свіжість, стоячий стан вказує на вік, але все ще придатність, а плаваюче вказує на псування.
Звуковий тест: струсіть біля вуха.
Свіже яйце видає тонкий звук через невелику повітряну камеру, тоді як старіші яйця видають гучніший і глухіший звук через більшу повітряну камеру.

Картопля під загрозою: що не можна класти в лунку під час посадки, якщо не хочете залишитися без урожаю
Спирт у бензині: що змінилося в Україні з 1 травня і як це позначиться на вашому авто
Овочі за золотим курсом: як змінилися ціни в супермаркетах України до травня 2025 року
Перша полуниця вже на ринках: чи по кишені літня ягода українцям, скільки коштує кілограм
Візуальний огляд: перевірте стан корпусу.
Цей свіжий продукт зазвичай має прозорішу шкаралупу. Шукайте тріщини та плями, які можуть вказувати на старіння. Крім того, зверніть увагу на колір та форму жовтка; якісне яйце може похвалитися опуклим помаранчевим центром.
Тест на нюх: хоч запах і неприємний, він може допомогти.
Свіжі яйця зазвичай практично не мають запаху, тому будь-який помітний неприємний аромат вказує на псування і робить їх непридатними для споживання.
Просто не відвести очей: як пофарбувати яйця на Великдень за допомогою червоного вина
На Великдень ви всіх здивуєте цією смакотою: рецепт яєць, фаршированих крабовими паличками