Цього року прихильники східного обряду всередині християнства відзначають свято Воскресіння Христового, широко відоме як Великдень, 5 травня.

Цьому святу передує Страсний тиждень, найсуворіший день, який відзначається цього року 3 травня.

Цей день несе в собі безліч стародавніх заборон, що відображають благоговіння та суворість цієї події. Великий піст триває, досягаючи свого піку цього дня з вимогою повної відмови від їжі до вечора. Тільки ввечері дозволяється скромна їжа з хліба та води, зазвичай після зняття Плащаниці.

На згадку про страждання Ісуса суворо заборонено діяльність, пов'язану з обробкою землі. Будь-яких дій, пов'язаних із проштовхуванням ґрунту металевими інструментами, слід уникати, оскільки вважається, що такі дії можуть знизити родючість землі.

Домашні справи також призупинено; завдання зі збирання в ідеалі завершуються в Чистий четвер. Такі види діяльності, як шиття, вишивання, прання або рубка дров, а також будь-яка робота, яка потребує металевих інструментів, відкладаються.

Прибирання. Фото: YouTube

Популярні новини зараз

Знову починається: українців попередили про різке подорожчання гречки – скільки тепер вона коштуватиме

Прості рослини, які відлякують комарів: обов'язково посадіть їх поряд із будинком

Дають лише 10 днів: пенсіонерам розповіли, хто залишиться без частини виплат – будете самі винні

У мережі показали, як затопить Київ, якщо росіяни підірвуть Київську ГЄС

Показати ще

Страсна п'ятниця – день, позбавлений свят, що перегукується з давнім прислів'ям: «хто в Страсну п'ятницю веселиться, той весь рік плакатиме».

З цим днем ​​пов'язані певні прикмети:

Сонячне сяйво і тепло в Страсну п'ятницю віщують попереду приємну весну.

Опади в цей день віщують настання сезону дощів.

Відсутність сонячного світла свідчить про потенційне поширення бур'янів.

Гроза віщує хороший урожай.

Читайте також:

Готуємося до Великодня: рецепт швидких канапе з яйцем, оселедцем та буряком

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Він танутиме в роті: рецепт справжнього віденського паски