В Україні на три тижні раніше розпочався сезон черешні. Експерти кажуть, що це сталося завдяки сприятливим погодним умовам, тож урожай швидше дозрів, ніж це було минулого року.

Так, за словами Тетяни Попович, керівника відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Львова, нинішній старт продажу української черешні значно відрізняється від дати початку сезону минулого року, яка припадала на 30 травня.

До того ж, сьогодні вітчизняна черешня коштує на 16% дешевше, ніж на старті продажів минулого року. Так, наприклад, на ринку Шувар вартість закарпатської ягоди становить сьогодні 75 – 120 грн за кілограм.

Водночас у Мережі стало вірусним відео, на якому черешню продають по 1600 грн/кг. Стверджується, що ці кадри знято в Івано-Франківську. Втім, сорт черешні не вказується, а тому можна припустити, що вона є елітною імпортною.

"Ого, черешня по 1600 грн на ринках? Саме стільки коштують фрукти в Івано-Франківську. Я особисто шокований, а які ціни на черешню бачили ви?" – йдеться у підписі до відео з дорогою черешнею.

Зазначимо, що зараз український ринок повільно отримує партії ранніх черешень, в очікуваннях майбутніх поставок, які можуть включати високоякісні вітчизняні черешні, якщо погодні умови залишаться сприятливими, можна говорити про зниження цін.

Популярні новини зараз

Двоколірна «Білка»: як виглядав предок «Запорожця» у кузові рідкісної форми. Фото

Просто насолода: рецепт ідеального вишневого соусу до м'яса

Як приготувати смачний домашній сир в духовці. Старовинний рецепт

Жигунов избил Анастасию Заворотнюк: известный режиссер рассказала подробности

Показати ще

Загалом черешневий сезон в Україні сьогодні демонструє суміш переваг раннього старту та регіональні виклики у логістиці, що може призвести до різноманітних сценаріїв ціноутворення та доступності продукції у міру розвитку сезону.

Читайте також:

Він прикрасить будь-який стіл: рецепт салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи

Трамп закликав відмовитися від допомоги Україні – лише у борг. Що він ще розповів

Не всі господині про це знали: навіщо треба ставити соду в духовку. Відповідь вас здивує