Розміщення мікрохвильової печі над холодильником – звичайна практика для багатьох, але насправді це велика помилка, яка може скоротити термін служби обох приладів.

Мікрохвильові печі, як і багато інших приладів, потребують належної вентиляції для ефективної та безпечної роботи. Розміщення її безпосередньо над холодильником обмежує потік повітря, що може призвести до перегріву та можливих несправностей.

Також з міркувань безпеки між верхньою частиною мікрохвильової печі та стелею має бути мінімальна відстань 20 сантиметрів. Цей простір забезпечує достатню вентиляцію та запобігає будь-яким потенційним небезпекам.

Холодильники можуть створювати вібрації під час своєї нормальної роботи, особливо коли вони входять до активної фази, наприклад, коли включається компресор. Ці вібрації можуть бути шкідливими для крихких внутрішніх компонентів мікрохвильової печі, що призводить до зниження продуктивності та потенційно дорогого ремонту.

Мікрохвильовка: скрін з відео

Розміщення важкого приладу, наприклад, мікрохвильової печі на холодильнику може з часом призвести до появи подряпин і пошкоджень поверхні техніки, що вплине на його зовнішній вигляд і, можливо, на його вартість при перепродажі.

Популярні новини зараз

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Крім цього, часте використання мікрохвильової печі також може вплинути на холодильник. При нагріванні їжі виділяється тепло, яке може вплинути на температуру всередині холодильника і призвести до більш інтенсивної роботи компресора, що призведе до підвищеного зношування та потенційно скорочення терміну служби.

Так, все говорить про те, що краще не ставити мікрохвильову піч на холодильник.

Читайте також:

Тепер ви знаєте, чому вона не розігріває їжу: що в жодному разі не можна робити з мікрохвильовою піччю

Ідеально для домашнього чаювання: рецепт швидкого бананового кексу в мікрохвильовій печі. Готується 5 хвилин

Не повторюйте цю помилку: чому молоко не можна підігрівати в мікрохвильовій печі