Якщо вірити статистиці, то зараз 9% світового населення за віком є ​​пенсіонерами, проте до 2070 року цей показник досягне 20%. Звичайно ж, усіх тих, хто все життя пропрацював і платив податки, цікавить ступінь фінансового забезпечення на заслуженому відпочинку. Так економісти стверджують, що ефективна пенсійна система забезпечує пенсіонерів близько 60% звичного доходу. А ось в Україні цей показник поки що менше 30% звичного доходу. І то це стосується лише українців із середньою зарплатою та стажем 35 років.

Стало відомо, що в Україні із середньою зарплатою та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 4 745,7 грн.

Про це йдеться у публікації OBOZ.UA.

Так, згідно з останніми даними ПФУ, в Україні середня зарплата, за якою заплатили єдиний соцвнесок, становить 16 836 грн. Таким чином, враховуючи середню зарплату за три роки (13 559,41 грн.), 35 років стажу, розмір майбутньої виплати становитиме 4 745,7 грн .

Водночас, за даними Пенсійного фонду, в Україні налічується 10516537 пенсіонерів на початок 2024 року. Більше половини пенсіонерів – 51% – отримують виплати менше ніж 4 тис. грн. При цьому найбільша кількість українських пенсіонерів (2,6 млн.) отримують пенсію до 3 тис. грн. І лише третина пенсіонерів отримують виплати більші або на рівні середньої пенсії.

Зазначимо, що у Європі мінімальна пенсія становить 400 євро, а максимальна – близько 1500 євро на місяць. За даними агентства EFE, цей показник трохи нижчий, ніж у Швеції (близько 20 000 євро на рік) або у Франції (1 086 євро на місяць).

Популярні новини зараз

Що робити, якщо вам наснилася покійна людина і що потрібно зробити

Шикарна закуска: рецепт печериць в беконі з сиром. Робимо у духовці

Просто насолода: рецепт ідеального вишневого соусу до м'яса

Жигунов избил Анастасию Заворотнюк: известный режиссер рассказала подробности

Показати ще

Зазначимо, що Нідерланди ось уже другий рік поспіль очолюють рейтинг країн із найкращою пенсійною системою. Пенсійні доходи в країні включають державну пенсію з фіксованою ставкою і професійну пенсію, що обчислюється за трудовими договорами, які мають більшість працівників. Пенсійна система може бути покращена за рахунок зниження рівня заборгованості домогосподарств, зростання робочої сили та підвищення трудової зайнятості осіб, які вступають у пенсійний вік.

Читайте також:

До банку вже можна не йти: хтось із пенсіонерів може пройти перевірку, не виходячи з дому

Усього 5 категорій: хто з українських пенсіонерів може отримати 100% знижку на оплату комуналки

Полковник запасу розповів, скільки насправді одержують військові пенсіонери