Поява мишей у будинку та на дачній ділянці є серйозною проблемою. Як правило, плани із захоплення світу вони не будують, а ось знищити врожай або зіпсувати запаси продовольства цілком можуть, тому кожен повинен знати, як можна позбутися цих гризунів. При цьому влаштовувати "мишачий геноцид" зовсім не обов'язково.

Так, якщо ви вже зіткнулися з мишею вдома, знайте: вона прийшла жодна. Напевно, десь ховається ще з десяток шкідників, а значить пускати ситуацію на самоплив не можна.

Один із способів "гуманної" боротьби полягає в тому, щоб миші "клюнули" на смачну приманку, а потім їх можна було вивезти подалі від будинку.

Для цього в господарському магазині потрібно купити спеціальний клей від гризунів та кілька дощечок, а по дорозі назад заглянути до супермаркету за сиром.

Інструкція проста. Змастіть поверхню дощок придбаним клеєм. Покладіть їх у місцях проживання мишей. Розкидайте навколо пастки шматочки сиру та займіться своїми справами.

Незабаром миші вдадуться на запах частування і неминуче прилипнуть до дошки. Далі можете вчинити з гризунами на власний розсуд. Можна, наприклад, відвезти їх подалі від свого житла.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Прийде жити на сухарях: яку пенсію ви отримаєте, якщо зараз працюєте за середню зарплату

"Ти циган": Андрусів жорстко образив українців, які виїхали за кордон

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

А ще миші не переносять різких запахів, тому варто приготувати масляну суміш. Необхідно змішати звичайну олію з олією м'яти та нашатирем. Отриманою сумішшю просочують ганчірки та розміщують у місцях, де можуть жити миші. Цей метод для людей та тварин безпечний, але через сильний запах гризунам доведеться знайти інше місце для житла.

Читайте також:

Як позбутися мишей та щурів у гаражі або у сараї: методи, які вам допоможуть

Навіть отрута не знадобиться: як дуже швидко позбутися мишей на дачі чи селі

Без будь-яких отрут і хімікатів: що потрібно зробити, щоб миші взимку не оселилися на дачі