"Пересолив їжу - значить закохався" - про цю прикмету знають навіть школярі, чого вже говорить про старше покоління. Багато хто говорить так жартома, проте є цьому наукове пояснення. Виявляється, в стані закоханості жіночий організм відчуває нестачу солі, - тому жінка і пересолює їжу, сама того не знаючи, бо те, що солоно для інших, їй здається саме в час. Виправити ситуацію не так уже й складно.

І справді, існує кілька простих способів, які можуть вирішити цю проблему досить швидко.

Промийте водою

Пересолені овочі, крупи, макарони можна промити під проточною водою або повторно залити водою, довести до кипіння і дати постояти кілька хвилин, поки вода не вбере надлишки солі з продуктів.

Сира картопля

Другим способом є використання сирої картоплі, яка має чудову властивість вбирати сіль. Потрібно взяти одну картоплю, очистити її та покласти в центр страви – через десять хвилин там буде значно менше цього компонента. Так само можна врятувати суп або борщ.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Показати ще

Додати щось жирне або вершкове

Жирні вершки, сметана, кокосове молоко чи авокадо чудово збалансують пересолений смак гуляшу, супу чи соусу, зробивши його м'якшим. Залежно від страви, додайте до нього за смаком ложку сметани або скибочку стиглого авокадо. Пересолене м'ясо чи рибу можна залити сметанним соусом, довести до кипіння і трохи згасити.

Додати щось кисле

Пересолене блюдо з м'яса, риби, а також солоний соус допоможе врятувати додавання кислого продукту - лимонної кислоти, оцту або гірчиці.

Важливо!

  • Будьте обережні – додавайте кислоту по краплині, щоб зовсім не зіпсувати і так зіпсовану сіллю страву.

Рятуємо супи

Якщо ви пересолили суп, існує безліч способів це виправити:

  • додайте воду. Також можна злити частину бульйону і долити замість нього бульйон несолений або воду;
  • вбиваємо в суп сирий білок. Розмішайте його, а потім дістаньте шумівкою. Білок витягне він частина солі;
  • додаємо рис. Загортаємо його в марлю і опускаємо в каструлю на п'ятнадцять хвилин, після чого його виймаємо.

Читайте також:

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

Справжня смакота для всієї родини: рецепт запеченої картоплі з малосольною скумбрією

Вчені здивували секретом справжнього смачного чаю: обов'язково має бути сіль