Сьогодні, 15 травня 2024 року, на главу словацького уряду Роберта Фіцо, якого всі називають "другом Путіна", було вчинено замах. Відомо, що постріли пролунали перед будівлею культури, де відбувалося засідання уряду, коли прем’єр вийшов до людей.

Так, за словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які його вітали, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього глава уряду впав на грішну землю.

Інцидент стався у місті Гандлова, приблизно за 150 кілометрів на північний схід від столиці.

Словацькі ЗМІ з місця події пишуть, що Фіцо отримав 2-3 постріли, він поранений у живіт та груди. Приміром, видання Plus SK взагалі зазначає, що стан прем'єра важкий, тому його перевозять до лікарні в Банській Бистриці.

Про це пише видання Aktuality , посилаючись на представника міністра внутрішніх справ країни Матея Нойманна.

На офіційній сторінці прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо у Facebook також написали, що Фіцо отримав множинні поранення та перебуває в небезпечному для життя стані.

Популярні новини зараз

Імовірність масованого ракетного удару по Україні зростає з кожним днем: Жданов попередив українців

Секрет польських господарок: для чого кольорові речі прати з додаванням оцту – результат вас здивує

Путін поховає сам себе: щоб захопити 4 області України, росіянам потрібно 5 років та 2 мільйони своїх втрат

Ідеально підходить під сало і під буженину: рецепт часникових стрілок через м'ясорубку чи блендер

Показати ще

"Поки його перевозять на гелікоптері до Бансько-Бистриці, оскільки доставка до Братислави забрала б надто багато часу, враховуючи необхідність термінового втручання. Все вирішиться у найближчі кілька годин", - йдеться у повідомленні.

З іншого боку, деякі поширюють інформацію, що життю Фіцо нібито "нічого не загрожує", незважаючи на тяжкий стан.

Наразі словацькі ЗМІ повідомляють, що стрілець, який стріляв у Фіцо, виявився 71-річним мешканцем словацького міста Левице. У Мережі оперативно розповсюджують фото та відео затримання нападника, який стріляв у прем'єр-міністра Словаччини Фіцо.

Водночас російські пропагандисти очікувано виявили у цьому замаху на словацького лідера "український слід". Наприклад, російська пропагандистка Маргарита Сімоньян висловила саме таку думку у своєму Telegram-каналі.

"Прем'єр Словаччини поранений. Той, який казав, що СВО почалася в результаті розгулу українських неонацистів і Путін не мав іншого виходу. Ось так вони працюють. Ч.Т.Д. ( що треба було довести – ред )", – написала вона. .

Нагадаємо, уряд Роберта Фіцо відмовився надавати військову підтримку Україні, яку намагається окупувати Росія. Більше того, нещодавно Фіцо з нехтуванням поставився до збору словаками понад 4 млн. євро на боєприпаси для України. Він публічно висміяв своїх співгромадян про збирання коштів на чеську ініціативу з артилерійських снарядів для України.

Читайте також:

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Депутат Пушкаренко розповів, що після «виборів» президента РФ легітимність путіна сумнівна

Путін історично зганьбився і перед росіянами, і перед усім світом: адже його попереджали