Ніхто не заперечуватиме, що троянди – справжня прикраса кожної прибудинкової території. Ще б пак, ці квіти дивним чином поєднують у собі ніжність і велич, романтику і неприступність. Ось тільки кожному поціновувачу прекрасного слід пам'ятати, що тільки при своєчасному та грамотному підживленні троянди радуватимуть своїх господарів пишним, тривалим та барвистим цвітінням.

І справді, до складу поживних комплексів для троянд повинні входити такі три основні макроелементи: азот, фосфор та калій.

Так, навесні, коли кущ троянди повинен активно наростити зелену масу, необхідний рослині азот.

важливо!

  • Пам'ятайте, що велика кількість азоту потрібна квітам лише навесні, а в осінній період вона має бути мінімальною. Адже троянди, які отримали багато азоту, формують мало бутонів чи взагалі не цвітуть.

Що ж до фосфору, цей елемент відповідає за формування сильної, розгалуженої і здорової кореневої системи садової культури. Також фосфор дуже важливий у період бутонізації та цвітіння троянд.

Калій підвищує опір рослини до хвороб та несприятливих погодних умов. Ще одне призначення калію – забезпечення рясного та яскравого цвітіння.

Популярні новини зараз

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

При цьому важливо пам'ятати, що представники сімейства рожевих досить чутливі до хлору. Внесення добрив, що містять хлор, може призвести до отруєння рослин, пожовтіння і опадіння листя.

А ще важливо пам'ятати, що зола, яка є цінним органічним добривом, багатим на калій, фосфор та інші мікроелементи, може порушити баланс на лужних ґрунтах. Її внесення може призвести до збільшення рівня pH, що негативно вплине на засвоєння заліза та інших важливих елементів.

Читайте також:

Від урожаю ломиться льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю

Не повторюйте цю помилку: чому півонії в жодному разі не можна садити навесні

У будинок прийдуть біди та безгрошів'я: у яких місцях у жодному разі не можна ставити віник