Більшість дачників впевнені, що кабачки зовсім не вибаглива культура, проте, як виявилося, щоб отримати щедрий урожай, потрібно дотримуватись певних правил щодо їх вирощування.

Якщо ви хочете забезпечити себе рясним урожаєм кабачків, виберіть для їх посадки місце, де вони зможуть отримувати достатньо сонячного світла та тепла.

І правда, важливо враховувати, що кабачки - теплолюбні рослини, які не переносять весняних заморозків, тому найкраще їх сіяти в травні. І тут урожай можна буде збирати вже у серпні. А якщо вибирати для цього ранні сорти – у липні.

Ось чудові ранні та надранні сорти: "восьминіг", "арал F1", "кавілі F1". З середньостиглих виділимо "нефрит", "амбасадор F1". Пізньостиглі сорти: "спагетті равіоло", "тигреня".

Важливо!

  • Насіння кабачків проростає при мінімальній температурі +10 +12°С, а найбільш прийнятна температура для розвитку сходів і зростання +22+27°С. За сприятливої ​​погоди насіння проростає на 6-9 день після висіву, при зниженні температури до +10 +12°С рослина уповільнює зростання.

А ще щоб отримати щедрий урожай кабачків, потрібно забезпечити рослині хороший дренаж та родючий ґрунт. При цьому важливо перед посадкою ретельно очистити ділянку від бур'янів та збагатити ґрунт органічними добривами.

Популярні новини зараз

Українцям почнуть видавати готівку на оплату комунальних послуг: що потрібно знати

Не натягніть у хату біду: що ні в якому разі не можна робити в Страсну п'ятницю

Засяє як новий: чим потрібно почистити душовий шланг від вапняного нальоту

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Правила вирощування кабачків

Хорошими сусідами для кабачків стануть цибуля, буряк, помідори, редька, квасоля, горох, кукурудза. А ось із спорідненими видами – патисонами та гарбузом, кабачки ростуть дуже неохоче.

І ще, кабачки дуже не люблять надто рясний полив. Так, якщо ґрунт навколо них постійно зволожений і є застій води, то вони вкрай неохоче плодоносять. Більше того, в таких умовах вони часто починають давати одні пустоцвіти і зовсім відмовляються випускати жіночі квіти, з яких формуються потім зав'язі. Кабачки краще поливати помірно та не надто часто.

Регулярно видаляйте бур'яни, підгодовуйте та обрізайте зайві пагони для стимулювання росту та розвитку плодів.

До речі, якщо місця на городі не вистачає, кабачки можна вирощувати в квітниках або інших декоративних посадках. Це модно, красиво та вигідно.

Читайте також:

Кабачки збиратимете відрами: де їх треба посадити, щоб урожаю заздрили навіть сусіди

І спробуйте в них не закохатися: рецепт картопляних пиріжків з кабачком та плавленим сиром

Вас будуть називати кулінарним чарівником: рецепт кексів з кабачків з беконом та фетою