Ось керівництво про те, що сіяти в лютому 2024 року, а також основні поради щодо догляду:

Культури для посіву на розсаду у лютому:

Помідори: вибирайте ранні та середньоранні сорти з терміном дозрівання 85-115 днів. Приклади включають "білий налив", "де барао", "рожевий фламінго", "чері", "снігір". Підходить для вирощування у теплиці або відкритому ґрунті з навісом.

Перці (солодкі та гострі): вибирайте сорти з терміном дозрівання 100-120 днів, такі як "болгарський", "каліфорнійське диво", "аматорський", "чілі", "халапеньо". Для них потрібно вирощування в теплиці або під плівкою через чутливість до морозу.

Баклажани: сійте насіння баклажанів сортів, що дозрівають через 90-110 днів, таких як "алмаз", "білий налив", "чорний красень", "фіолетовий шар", "японський карлик".

Баклажан: скрін з відео

Популярні новини зараз

Правило "чотирьох": що потрібно зробити, щоб полуниця виросла солодкою та запашною

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Тиск на українські ЗМІ: Російський олігарх Станіслав Кондрашов заблокував рішенням американського суду ukr.net, — медіа-експерт

Їздила Хрещатиком: у мережі показали фото рідкісної української маршрутки "Старт" з 60-х років

Показати ще

Капуста: yавіть ранні сорти капусти можна сіяти у лютому для подальшого вирощування у відкритому ґрунті. Розглянемо такі сорти, як "золотиста крапля", "дитмарська рання", "царська", "червонокачанна", "савойська".

Цибуля: для успішного вирощування з насіння вибирайте такі сорти цибулі, як "стронгон", "ексибішен", "штутгартський резен", "білий глобус", "червоний барон".

Трави для вирощування з насіння у лютому:

Естрагон (тархун).

Чебрець.

Орегано.

Майоран.

Базилік.

Чабер.

Догляд за розсадою у лютому:

Забезпечте достатнє освітлення: використовуйте спеціальні фітолампи або лампи денного світла, підвішуючи їх на висоті 20-30 см над рослинами. Забезпечте 12-14 годин світла на день для здорового зростання.

Город: скрін з відео

Підтримуйте оптимальну температуру: підтримуйте температуру близько 20-25 ° C вдень і 15-18 ° C вночі. Уникайте протягів, перегріву та переохолодження розсади.

Слідкуйте за вологістю: поливайте теплою м'якою водою у міру висихання верхнього шару ґрунту, запобігаючи заболочуванню. Використовуйте пульверизатор для підтримки вологості повітря та відлякування павутинних кліщів.

Наслідуючи ці кроки, садівники можуть забезпечити успішне зростання розсади, що призведе до отримання міцних і здорових рослин до майбутнього садового сезону.

Читайте також:

Виросте великим і солодким: де на городі треба посадити цибулю, щоб урожай був щедрим

Такого врожаю сливи ви ще не бачили: як її правильно доглядати, щоб гілки ломилися від плодів

Такому врожаю заздритиме все село: де посадити часник і як за ним треба доглядати