Останнім часом на українському продуктовому ринку почастішали випадки фальшування сирів.
Виробники нерідко замінюють натуральні інгредієнти дешевшими замінниками, щоб отримати прибуток. Особливо часто підробляють популярні та відносно дорогі сорти сиру.
Один із поширених способів фальсифікації - додавання пальмової олії до сиру.
Такий сир можна відрізнити від натурального простим способом.
Для перевірки вам знадобиться глибока миска та окріп. Налийте в миску півтори склянки гарячої води. Потім відокремте чайною ложкою невеликий шматочок сиру та опустіть його у воду. Спостерігайте за реакцією протягом двох-трьох хвилин.
Якщо сир зберіг форму і лише злегка помутнив воду сироваткою, що виділилася - це якісний натуральний продукт.
А от якщо він швидко розвалився на дрібні грудочки, а на поверхні води з'явилася жирна плівка або райдужні розлучення – швидше за все, перед вами фальсифікат із додаванням рослинних жирів.
Альпака, піньята та чари: як Надя Дорофєєва відзначила день народження дочки Кацуріна
Як виростити картоплю розміром з долоню: секрети підживлення для щедрого врожаю
Пенсіонерам виплатять по 1000 гривень на картки: приємний січневий бонус до пенсії
Місячний календар догляду за нігтями на січень 2025 року: у які дні заборонено манікюр
Таким чином, використовуючи цей нескладний спосіб, ви можете перевірити якість та натуральність купленого сиру.
Будьте уважні та обережні, вибираючи молочні продукти, адже здоров'я та харчування ваших близьких залежить від цього!