Немає того городника, кому б кропива хоч раз не обпекла руки-ноги. Ось тільки цьому є логічне пояснення, адже більшість українців знає, що настій кропиви - ефективне добриво для городу, яке може зрівнятися з кров'яним або кістковим борошном. При цьому удобрювати кропивою, в принципі, можна всі рослини, але є культури, які не люблять настій кропиви - боби, квасоля, горох, цибуля та часник. Що ж до болгарського перцю, то від кропиви він стає ще солодшим.

Стало відомо, що кропива може бути чудовим підживленням для солодкого перцю, якщо її правильно використовувати. Виявляється, азоту у свіжій кропиві більше, ніж у пташиному, свинячому чи підстилковому коров'ячому гною, скошеній траві, соломі чи торфі.

І справді, на першому етапі росту, до початку плодоношення, розсада перцю найбільше потребує азоту. Саме завдяки йому розсада активно розвивається та зростає.

важливо!

  • Нестача азоту може призвести до пожовтіння листя та уповільнення росту рослин болгарського перцю.

Досвідчені городники радять робити підгодівлю досить рано - на 12-14 день після пікірування розсади, зазвичай на рослинах з'являється перше листя.

Для того, щоб зробити розсаду, знадобиться:

Популярні новини зараз

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще
  • сухий хліб – 2 буханці;
  • свіжозрізана кропива – великий пучок;
  • води.

Помістіть подрібнений хліб та кропиву у 10-літрове відро, залийте їх водою та накривайте кришкою. Наполягати цей компост треба тиждень, помішуючи. Далі цією сумішшю потрібно підливати перці.

Не менш ефективні підживлення розсади солодкого перцю просто настоєм кропиви (1:10). Наполягати потрібно 2 дні. Остання підживлення проводиться за 2 дні до висадки розсади у відкритий ґрунт.

Читайте також:

Від урожаю ломиться льох: на якій правильній глибині потрібно садити картоплю

Обов'язково посадіть це одразу після цибулі: грядки вас здивують урожайністю

Не повторюйте цю помилку: чому півонії в жодному разі не можна садити навесні