Щоб виростити абрикосове дерево з кісточки в горщику в домашніх умовах, потрібно виконати дії, якими поділилися досвідчені садівники.

Для початку виберіть кілька плодів середньо- або пізньостиглих сортів. Найкраще вибирати плоди з дерев, що ростуть у вашій місцевості чи регіонах зі схожим кліматом. Уникайте насіння фруктів, імпортованих з теплих країн, щоб запобігти потенційним проблемам з адаптацією до температури.

Видаліть м'якоть та кістянку з насіння абрикоса. Ретельно промийте насіння під проточною водою і дайте їм висохнути на сонці.

Стратифікація - це процес імітації зимових умов з метою порушення спокою. Очищене насіння помістіть у вологий паперовий рушник або засипте в поліетиленовий пакет і зберігайте в холодильнику близько 2-3 місяців. Періодично перевіряйте, щоб середовище залишалося вологим, але не заболоченим.

Після стратифікації посадіть насіння, що проросло, в горщики, наповнені добре дренованим грунтом. Садіть на глибину близько 2.5 см у ґрунт і злегка прикрийте їх. Після посадки обережно полийте ґрунт.

Потім помістіть горщики в сонячне місце, де саджанці можуть отримувати багато сонячного світла.

Популярні новини зараз

Вже тоді крали: з якоїсь американської машини повністю скопіювали "Волгу". Фото

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Урожай абрикосу

Підтримуйте грунт постійно вологим, але не заболоченим. Уникайте надмірного поливу, оскільки це може призвести до загнивання коріння.

Як тільки у саджанців з'явиться кілька справжніх листків і вони стануть досить сильними, їх можна пересадити в горщики більшого розміру або землю на відкритому повітрі. Виберіть місце з повним сонцем і добре дренованим грунтом.

У міру зростання абрикосового дерева обрізайте за необхідності, щоб забезпечити здорове зростання і надати дереву форму.

Крім цього, вирощування абрикосового дерева з кісточки - повільний процес, і може пройти кілька років, перш ніж дерево дасть плоди. Будьте терплячими та забезпечте належний догляд, щоб забезпечити найкращі шанси на успіх.

Читайте також:

Ви можете залишитись без урожаю: чого бояться кабачки і що не можна поряд з ними садити

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай