Поява свіжого та хрумкого листя салату — довгоочікувана радість після зимових холодів. Він невибагливий у догляді, росте на будь-якому ґрунті, тому кожен садівник виділяє йому місце на своїй ділянці. При правильному підході та дотриманні нескладних правил, можна забезпечити собі свіже листя салату на весь сезон. Це під силу навіть новачкам.

Місце краще вибрати сонячне, без затінень. Добре, якщо торік там росли бобові, помідори, огірки чи картопля. Завдяки сівозміні — так називають чергування рослин — знизиться ризик уражень шкідниками та хворобами, урожай буде кращим. А ось висівати салат у ту ж грядку два роки поспіль не варто.

Без підгодівлі та спеціальних добрив під час зростання цілком можна обійтися. Достатньо внести в землю коров'як або пташиний послід восени, а вже навесні приступати до посадки.

Грунт, правда, для листового салату повинен бути пухким, родючим. У землі готують ямки до п'яти міліметрів у діаметрі, глибиною 1–1.5 см. Щоб листя було хрумким і утворювало качани, рослини розсаджують, щоб мінімальна відстань між ними була 20–25 см.

Насіння висіває ранньою весною, кожні два тижні, — це забезпечить безперервний урожай на сезон.

На сонячних ділянках висаджують листовий салат лише навесні, у літній період краще розмістити його в півтіні. Цілком затінену місцевість ця рослина не любить.

Популярні новини зараз

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще