Зелена цибуля для українців – продукт традиційний. Ще б пак, пружні зелені пір'їнки цибулі здатні кожного порадувати своїм яскравим позитивним кольором, свіжістю, смаковими якостями, а також дозволяють відчути "смак літа" у будь-яку пору року. Не дивно, що його вирощування відбувається на всіх заселених територіях і навіть в Антарктиді. Тому метод вирощування зеленої цибулі у пластикових пляшках давно нікого не дивує.

Пропонуємо ознайомитись з дуже простим способом вирощування зелені без городу. Головні умови – достатньо сонця, вологи та гарна земля.

Отже, пластикові пляшки 1,5 л необхідно розрізати навпіл. Далі робимо паяльником або гарячим цвяхом отвору. Вставте верхню частину з шийкою всередину.

Наповніть пляшки землею, можна додати добрива. Висадіть цибулю. Зріжте у цибулі верхівку. Якщо плануєте підвісити пляшки, то зробіть отвори з боків, просмикніть дріт і зафіксуйте.

Підвісьте пляшки за дріт. Пролийте водою і чекайте на врожай. Так, перший зелений цибульку можна зібрати вже через 2-3 тижні.

Популярні новини зараз

Урожаю вистачить і на компот, і на варення: чим треба поливати полуницю, щоб кущі ломилися від ягід

Не всі про це знають: чому горіхи потрібно зберігати в холодильнику

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Із цим краще не жартувати: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Зазначимо, що проведення кількох посадок з інтервалом 3-5 днів створить у вас на підвіконні справжній конвеєр вітамінної зелені. Крім того, як контейнер можна використовувати баклажки об'ємом 5-9 літрів, а також пластикові пакети із застібкою.

Нагадаємо, що зелена цибуля містить мікроелементи та необхідні організму людини провітамін А, вітаміни РР та С, а всього 70 грам цибулі повністю задовольняють щоденну потребу організму в аскорбіновій кислоті.

До того ж нещодавно вчені відкрили в зеленій цибулі кверцетин - антиоксидант, який успішно бореться з онкологічними захворюваннями. Тому для профілактики пухлин їсти зелену цибулю дуже навіть варто.

Читайте також:

Вам аплодуватимуть стоячи: рецепт ситного турецького салату з помідорів, цибулі та хліба

Обов'язково посадіть це одразу після цибулі: грядки вас здивують урожайністю

Цибуля виросте великою і солодкою: секрети весняної посадки, про які не всі знають