Стало відомо, що у Росії заарештували заступника міністра оборони Тимура Іванова. Його підозрюють у отриманні хабара в особливо великому розмірі, однак у цій історії не все так просто.

З 2016 року Тимур Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони Росії Сергія Шойгу. У сферу його відповідальності, зокрема, входили будівництво, реконструкція та капремонт об'єктів для потреб Міноборони, організація житлового та медичного забезпечення Збройних сил РФ, а також військова іпотека. Зокрема Іванов відповідав і за відновлення Маріуполя.

Посилання:

  • У 1999-2012 Тимур Іванов працював у паливно-енергетичному комплексі Росії. 2012 року він був заступником голови Уряду Московської області. У 2013-2016 - генеральним директором АТ "Оборонбуд".

І ось стало відомо, що ніч проти 24 квітня заступник міністра оборони Тимур Іванов провів в ізоляторі тимчасового тримання. Справа в тому, що напередодні його затримали за підозрою в отриманні хабара в особливо великому розмірі у своєму кабінеті співробітниками ФСБ і доставили до слідчих центрального апарату СКР. Про це повідомив російських журналістів Слідчий комітет Росії.

А вже вранці 24 квітня Іванова заарештували на два місяці за рішенням Басманного суду і тепер він перебуватиме в СІЗО "Лефортове".

За версією слідства, Іванов вступив у злочинну змову з третіми особами і отримав в особливо великому розмірі хабар під час надання послуг майнового характеру під час проведення підрядних та субпідрядних робіт для потреб Міністерства оборони.

Популярні новини зараз

Урожаю вистачить і на компот, і на варення: чим треба поливати полуницю, щоб кущі ломилися від ягід

Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами

Смачніше за будь-які бутерброди: рецепт гарячих грінок з курячим фаршем і сиром

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Йому загрожує до 15 років колонії за ч. 6 ст. 290 КК РФ.

При цьому видання "Важливі історії", посилаючись на свої джерела у ФСБ, пише, що причиною затримання Іванова став зовсім не хабар, а підозра в держзраді.

"Хабар - це для публіки. Поки що говорити публічно про держзраду не хочуть - скандал великий: все-таки заступник міністра оборони", - говорить одне з джерел видання у ФСБ.

За даними журналістів вищезгаданого видання, російські спецслужби володіють компрометуючими матеріалами на Іванова вже багато років. Іванова могли посадити ще 2017 року, але тоді за нього заступився Шойгу.

Саме тому вже ходять чутки, що за затриманням Іванова може піти догляд і Сергія Шойгу.

Зазначимо, що заарештований заступник міністра оборони Тимур Іванов та його екс-дружина Світлана Захарова, ймовірно, жили в особняку з роману "Майстер і Маргарита" в Чистому провулку в Москві. Найцікавіше те, що сам особняк записаний на водія Світлани Захарової.

За даними "Бази", 51-річний Станіслав Кузнєцов розповів, що працює водієм у родині Іванова вже 12 років. При цьому він працює саме зі Світланою Захаровою та з самим Івановим Кузнєцовом не контактував. Востаннє заступник міністра він бачив близько року тому. Ковалів возив дочок Світлани Захарової до школи, забираючи їх у будинку №4 на Чистому провулку. Сьогодні, коли водій приїхав на роботу, йому сказали, що його послуги поки що не потрібні.

Цікаво, що за підсумками першого року роботи в Міноборони родина Іванова виявилася найбагатшою у відомстві. Більше того, у 2019 році Forbes включив Іванова до списку найбагатших силовиків Росії.

Читайте також:

Шойгу потужно підставив Путіна: "Кинджали", які запускаються Україною, виявилися бракованими

Путін уже взагалі не розуміє, що відбувається з його авіацією: Пєсков підставив свого господаря і все звалив на Шойгу

У Путіна ноги ще більше трястимуться: завдано потужного удару по заводу, де виробляли "Панцирі"

Оце його понесло: Лукашенко вже розповів, як поставив на місце весь світ, отримавши "подарунок" від Путіна