Кожна господиня підтвердить, що цибуля використовується як інгредієнт у багатьох кулінарних стравах по всьому світу. І справді, він є інгредієнтом багатьох холодних і гарячих страв, тому не дивно, що городники будь-якими способами прагнуть збільшити врожаї цибулі, відшукуючи і вигадуючи нові методики її вирощування. Цікава технологія була розроблена китайцями.
Так стало відомо, що китайці вирощують цибулю на гребенях - земляних валах, які влаштовують за допомогою мотики. Відокремлює один гребінь від іншого неширокий рів, або канава. Формуються вони так: робимо борозенки і насипаємо землю в один бік, щоб вийшов довгий горбок.
У чому переваги такого способу вирощування цибулі
- у земляному гребені цибуля швидше нарощує масу, і це сприяє збільшенню врожаю;
- на піднесеній ділянці цибулинам дістається більше сонячного світла, і це зміцнює їх стійкість до хвороб, шкідників та несприятливих погодних умов;
- за гребенями зручніше доглядати: поливати, полоти і розпушувати, до того ж з гребенів не вимиваються поживні речовини, що дозволяє економніше витрачати добрива.
Сівок занурюють у ґрунт на глибину 3 см (відстань від хвостика цибулинки до поверхні гребеня), причому бажано не вдавлювати його, а покласти на гребінь донцем униз і засипати ґрунтом. При такому способі посадки ґрунт під цибулинкою залишиться пухким, корінням буде легше видобувати поживні речовини і коренева система сівка розвинеться швидше.
Читайте також:
Забудьте про цукор та оцет: найкорисніший рецепт квашеної капусти. Так робили за старих часів
Мобілізація в 2026 посилиться: кого не випустять із країни та чому армії терміново потрібні "не залізо, а люди"
Українці ризикують втратити половину пенсії: чому так відбувається і хто буде без грошей після індексації
Українцям більше не потрібні паперові військові квитки: що зміниться в мобілізації та як отримати "Резерв ID"
Готуйтесь, ТЦК можуть отримати право стріляти: в Україні народжується свій "Ізраїль"?
Електрика все ж таки подорожчає: скільки тепер доведеться платити за світло і що готує Рада
Захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт гарбузової ікри, яку ви точно ще не куштували
