Кожна господиня підтвердить, що цибуля використовується як інгредієнт у багатьох кулінарних стравах по всьому світу. І справді, він є інгредієнтом багатьох холодних і гарячих страв, тому не дивно, що городники будь-якими способами прагнуть збільшити врожаї цибулі, відшукуючи і вигадуючи нові методики її вирощування. Цікава технологія була розроблена китайцями.
Так стало відомо, що китайці вирощують цибулю на гребенях - земляних валах, які влаштовують за допомогою мотики. Відокремлює один гребінь від іншого неширокий рів, або канава. Формуються вони так: робимо борозенки і насипаємо землю в один бік, щоб вийшов довгий горбок.
У чому переваги такого способу вирощування цибулі
- у земляному гребені цибуля швидше нарощує масу, і це сприяє збільшенню врожаю;
- на піднесеній ділянці цибулинам дістається більше сонячного світла, і це зміцнює їх стійкість до хвороб, шкідників та несприятливих погодних умов;
- за гребенями зручніше доглядати: поливати, полоти і розпушувати, до того ж з гребенів не вимиваються поживні речовини, що дозволяє економніше витрачати добрива.
Сівок занурюють у ґрунт на глибину 3 см (відстань від хвостика цибулинки до поверхні гребеня), причому бажано не вдавлювати його, а покласти на гребінь донцем униз і засипати ґрунтом. При такому способі посадки ґрунт під цибулинкою залишиться пухким, корінням буде легше видобувати поживні речовини і коренева система сівка розвинеться швидше.
Читайте також:
Забудьте про цукор та оцет: найкорисніший рецепт квашеної капусти. Так робили за старих часів
Хотіли зекономити на ялинці? Готуйте 34 тисячі штрафу або… до трьох років за ґратами
Прокляття за знаком Зодіаку: таємна тріщина в характері, яка заважає вам бути щасливими
Надбавки після 70 отримають не всі: кому з українських пенсіонерів держава не перерахує доплату
Пенсії з сюрпризом: скільки додадуть українцям у 2026-му і чому "старшим пенсіонерам" знову пощастить більше
Електрика все ж таки подорожчає: скільки тепер доведеться платити за світло і що готує Рада
Захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт гарбузової ікри, яку ви точно ще не куштували
