Досвідчені домогосподарки розповіли, як ідеально зварити яйця на Великдень.
Насамперед наповніть каструлю водою і додайте щіпку солі разом з скибочкою лимона або невеликою кількістю лимонного соку. Це допомагає запобігти розтріскуванню яєчної шкаралупи під час варіння.
Перевірте, чи вода повністю покриває яйця.
Доведіть воду до слабкого кипіння на середньосильному вогні.
Як вона закипить, зменште вогонь до мінімуму і дайте яйцям варитися близько 10-12 хвилин для яєць круто або 6-8 хвилин для яєць некруто, залежно від ваших уподобань.
Поки яйця варяться, підготуйте миску з крижаною водою.
Катерина Репяхова розповіла про другу вагітність від Віктора Павліка: "Це сльози щастя"
По відру полуниці з куща: дачники розкрили секрет, про який мовчали роками
"Це була мука": Олена Кравець чесно про те, як перевтілювалася на Олега Винника
Мобілізація 50+ у травні: що готують ТЦК для передпенсійного віку
Після того, як вони будуть готові, негайно покладіть їх у миску з крижаною водою за допомогою шумівки. Це допоможе зупинити процес приготування та полегшить очищення яєць.

Дайте яйцям охолонути в крижаній воді кілька хвилин, потім замініть воду свіжою холодною водою, щоб вона залишалася прохолодною.
Як тільки яйця повністю охолонуть, обережно постукайте кожним яйцем об тверду поверхню, щоб шкаралупа розкололася, а потім покатайте його між руками, щоб послабити. Так, додавання лимонного соку полегшить очищення шкаралупи.
Акуратно очистіть їх, починаючи з ширшого кінця, де знаходиться повітряна кишеня.
Читайте також:
Цей лайфхак полегшить життя всім: як швидко відмити гори посуду після застілля
Лайфхаки для догляду за килимами: чисто і швидко за 7 хвилин
Суперефективний лайфхак: ідеально чистий оселедець всього за 60 секунд