Редис - один із найпопулярніших ранніх овочів. Особливо приємно їм смакувати, якщо він вирощений на власній ділянці.

Редиска - рослина дуже невибаглива, проте велика її проблема в тому, що вона може мати гіркий смак. Це буває через неправильний догляд за нею. Перша помилка – недостатній полив. Коли вологи в грунті мало, в коренеплоді відразу починає виділятися гірчичне масло від якого той і стає гірким.

Друга причина чому редиска пече - пізнє її прибирання. Якщо коренеплоди перезріли, вони будуть пекти. Тому не потрібно відкладати збір, сподіваючись, що редиска ще підросте.

Також відіграє роль чистота грядки. Якщо біля редиски росте багато бур'янів, то вони забирають у коренеплоду багато корисних речовин.

Досвідчені городники радять починати із сорту. Краще взяти "Кармен" чи "Меркадо".

Після посадки потрібно регулярно поливати редиску. Двічі на тиждень буде достатньо, однак якщо дощова погода, то можна рідше.

Популярні новини зараз

Український військовий розповів про важку ситуацію в Харківській області: "не виявилося мінних полів та фортифікацій"

Їжа для всієї родини: рецепт гарячих сосисок у конвертах

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

Варто врахувати, що редис потрібний пухкий грунт. Тому після поливу потрібно пропушити землю.

Також городники радять дотримуватися відстані при посіві насіння. Так редиска буде не тільки не гіркою, а й великою. Це стосується і бур'янів. Потрібно стежити, щоб грядки з редькою були чистими.

Секрети, про які знають не всі: як виростити ранню редиску хрумкою та солодкою